Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Ούτε νομιμοποίηση των ναρκωτικών, ούτε καταστολή

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Υμνος στην ελεύθερη και όμορφη ζωή
Μαζικό και μαχητικό νεολαιίστικο συλλαλητήριο, χτες, ενάντια στη νομιμοποίηση των ναρκωτικών
Ούτε νομιμοποίηση, ούτε καταστολή. Ελεύθερη και όμορφη ζωή, σε μια κοινωνία που θα αγαπάει τον άνθρωπο και θα σέβεται την αξία της ζωής του, είναι η ανάγκη που κατέβασε εκατοντάδες ΚΝίτες και φίλους της Οργάνωσης στο χτεσινό, πρώτο συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο της τρικομματικής κυβέρνησης που νομιμοποιεί τη χρήση, διακίνηση και προμήθεια ναρκωτικών. Φοιτητές, εργαζόμενοι, άνεργοι, όλοι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να περάσει άλλη μια μορφή καταστροφής παραγωγικών δυνάμεων προκειμένου να ξεπεραστεί η καπιταλιστική κρίση. Δε σταμάτησαν λεπτό να φωνάζουν «Οχι στη μαστούρα και την υποταγή, αγώνας, ρήξη ανατροπή», αρνούμενοι να δεχτούν στο σβέρκο το λουρί της χειραγώγησης και του κοινωνικού ελέγχου. Γιατί «θέλουν ελεύθερα ναρκωτικά κυβέρνηση, Συνασπισμός και αφεντικά» και τους απαντάνε: «Το νομοσχέδιό σας θα μείνει στα χαρτιά, δώστε στα παιδιά σας τα ναρκωτικά». Οι τρεις προσυγκεντρώσεις των διαδηλωτών ανταμώνουν στην Ομόνοια και καθ' οδόν δεν αφήνουν την ευκαιρία να ενημερώσουν τον κόσμο για το νέο μαζικό έγκλημα που προωθείται, τις άμεσες ρεαλιστικές λύσεις, όπως πρόληψη, απεξάρτηση, επανένταξη, που πρέπει να διεκδικήσουν.
Πριν ξεκινήσει η πορεία προς τη Βουλή, στο βήμα της συγκέντρωσης ο Γιώργος Σιδέρης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, μιλάει εφ' όλης της ύλης για το ζήτημα των ναρκωτικών, αποκαλύπτοντας τα ψέματα και τη σαθρότητα των ιδεολογημάτων που συνοδεύουν τον «Κώδικα Ναρκωτικών».
Εδώ δεν πιάνουν τα παραμύθια τους

«Κάτω από την πίεση των κομμουνιστών και την καταδίκη του λαού, ο υπουργός Δικαιοσύνης με σημερινές του δηλώσεις άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο απόσυρσης του νομοσχεδίου. Δεν εφησυχάζουμε, δε σταματάμε, είμαστε σε επαγρύπνηση, συνεχίζουμε πιο δυναμικά(...)Δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση φέρνει ένα τέτοιο θέμα, παρά το γεγονός ότι ο διακηρυγμένος στόχος της και ο λόγος συγκρότησής της φέρεται να είναι η δανειακή σύμβαση, το PSI και τα βάρβαρα μέτρα που τα συνοδεύουν. Ξέρουν ότι πάντα έβρισκαν σθεναρή αντίσταση στον εργατόκοσμο. Πάντα έβρισκαν τοίχο στο λαϊκό κόσμο που δεν ήθελε το μέλλον των παιδιών του να είναι η μαστούρα. Γιατί όμως το φέρνουν τώρα; Είναι ξεκάθαρο. Θέλουν ναρκωμένη τη συνείδηση των νέων για να μη διεκδικούν, να μην παλεύουν, να μην αντιδρούν (...) Ομως, δεν πρωτοτυπούν. Τα έχουν κάνει και άλλοι πριν από αυτούς», σημείωσε ο Γ. Σιδέρης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, από το βήμα της συγκέντρωσης στην Ομόνοια, υπενθυμίζοντας την εμπειρία της Αργεντινής.
«Τις τελευταίες μέρες ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. φαίνεται να βγάζουν την ουρά τους απέξω, ο Καρατζαφέρης μάλιστα απείλησε με παραίτηση. Παρ' όλα αυτά συμφώνησαν και οι δύο στην Κυβερνητική Επιτροπή. Τώρα γιατί κάνουν τους έκπληκτους; Ολοι μαζί δεν συμφωνούν με τα υποκατάστατα; Η δική τους πολιτική όλα αυτά τα χρόνια έχει συμβάλει στην ύπαρξη του προβλήματος των ναρκωτικών. Από την άλλη, το ΠΑΣΟΚ, μαζί με τους οπορτουνιστές όλων των αποχρώσεων αλλά ειδικά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του κόμματος του Κουβέλη, σηκώνουν το βάρος για την προώθηση και ψήφιση του νομοσχεδίου, το βάρος της επίθεσης στο Κόμμα μας. Με μια ετικέτα ψευτοπροοδευτισμού και διανοουμενίστικου εξυπνακισμού συκοφαντούν και διαστρεβλώνουν τις κρυστάλλινες θέσεις του ΚΚΕ. Αναπαράγουν το σαθρό ιδεολόγημα του δικαιώματος στην "αυτοπροσβολή". Δηλαδή, τι μας λένε; Οτι αυτοί που μας στερούν το δικαίωμα στην εργασία, στην Παιδεία, στην Υγεία, στην Πρόνοια, στον Πολιτισμό, στον Αθλητισμό κόπτονται για το "δικαίωμα" να βλάπτουμε τον εαυτό μας. Αυτά τα παραμύθια αλλού. Εδώ δεν πιάνουν. Είναι υποκριτές γιατί ξέρουν. Τα ναρκωτικά δεν είναι ούτε ελεύθερη επιλογή, ούτε δικαίωμα. Είναι επιλογή ανελεύθερη, είναι κατάλυση κάθε δικαιώματος», υπογράμμισε.
Ιδεολογική σύγκρουση δύο διαφορετικών γραμμών
Ο Γ. Σιδέρης στο βήμα της συγκέντρωσης
«Με αφορμή και αυτό το νομοσχέδιο, να βγουν συμπεράσματα. Τα κόμματα του κεφαλαίου κρύβουν τη ρίζα του προβλήματος των ναρκωτικών. Κινούνται στη γραμμή της διαχείρισης και όχι της αντιμετώπισης του προβλήματος, γιατί υπηρετούν ένα σύστημα που αναπαράγει το πρόβλημα των ναρκωτικών. Το ΠΑΣΟΚ υλοποιεί τη γραμμή που υπεράσπιζε όλα αυτά τα χρόνια ο πρόεδρός του για νομιμοποίηση, απελευθέρωση, υποκατάσταση κ.λπ. Η ΝΔ έστρωσε το δρόμο για τη στήριξη των προγραμμάτων μεθαδόνης, έκοψε τα λεφτά των "στεγνών" προγραμμάτων. Ο ΛΑ.Ο.Σ. προτείνει τη νομιμοποίηση του "μαύρου χρήματος", των ναρκω-δολαρίων. Είναι το κόμμα που θεωρεί ότι οι χρήστες πρέπει να πάνε στις φυλακές. Οι δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ εδώ και χρόνια έχουν θέση τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών. Είναι μάλιστα και οι πρωτοστάτες στην οργάνωση διαφόρων ναρκωφεστιβάλ, φεστιβάλ που διαφημίζουν τη χρήση», τόνισε.Και συνέχισε: «Το ΚΚΕ είναι αντίθετο τόσο με τις πολιτικές της καταστολής που πρεσβεύουν κόμματα όπως το ΛΑ.Ο.Σ. ή φασιστικές δυνάμεις όπως η "Χρυσή Αυγή" και αντιμετωπίζουν τους χρήστες ως "αποβράσματα", όσο και με τις δήθεν "προοδευτικές" πολιτικές της νομιμοποίησης και της απελευθέρωσης της μαστούρας, που πρεσβεύουν δυνάμεις όπως ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και διάφοροι δήθεν αντιεξουσιαστές. Και στο ζήτημα των ναρκωτικών συγκρούονται δύο βασικές λογικές - γραμμές. Η μία του συμβιβασμού και της διαχείρισης και η άλλη της ριζικής αντιμετώπισης του προβλήματος. Το ΚΚΕ είναι στην αντίπερα όχθη. Παλεύει ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, γιατί παλεύει ενάντια στις αιτίες που τα γεννούν. Πιστεύει ότι η τοξικομανία μπορεί να αντιμετωπιστεί ολοκληρωτικά μόνο από μια κοινωνία χωρίς ταξική εκμετάλλευση και καταπίεση. Η ΚΝΕ είναι η μοναδική πολιτική Νεολαία που λέει ΟΧΙ σ' όλα τα ναρκωτικά».

«Οι νέοι, κατέληξε, πρέπει να ζουν με δικαιώματα στη δουλειά, στη μόρφωση, στην ψυχαγωγία. Να ονειρεύονται μιαν άλλη κοινωνία και να παλεύουν γι' αυτήν με ψηλά το κεφάλι. Για όσους σπρώχτηκαν στα μονοπάτια των ουσιών, να υπάρχει η δυνατότητα θεραπείας και επανένταξης δημόσιας και δωρεάν, ώστε να αγωνιστούν και αυτοί μαζί με όλους για μια "ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις"».

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις κατά του «Κώδικα Ναρκωτικών»
«Αμεση απόσυρση του εγκληματικού νομοσχεδίου», απαιτεί με ανακοίνωσή της και η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας, που καλεί τους συλλόγους γονέων να αναλάβουν δράσεις στις γειτονιές και καλεί σε συλλαλητήριο τη μέρα συζήτησης του νομοσχεδίου στη Βουλή. Η Ομοσπονδία λέει: «Οχι σε όλες τις εξαρτήσεις. ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά. ΟΧΙ στη νομιμοποίησή τους. ΟΧΙ στο διαχωρισμό σε σκληρά και μαλακά».
Επίσης, με πρωτοβουλία της Ενωσης Γονέων του 7ου Διαμερίσματος Αθήνας και του παραρτήματος Αθήνας του ΕΣΥΝ έγινε προχτές σύσκεψη γονέων για το επικίνδυνο νομοσχέδιο, με τη συμμετοχή εκπροσώπων πολλών συλλόγων. Εκφράστηκε τόσο η αγωνία και η οργή των γονιών για το έγκλημα που σχεδιάζεται ενάντια στα παιδιά τους όσο και η ανάγκη περισσότερος κόσμος να ενημερωθεί και να μπει στην πάλη ενάντια στο νομοσχέδιο. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε να κατέβει προς ψήφιση κείμενο καταδίκης του νομοσχεδίου σε όλα τα ΔΣ των συλλόγων και να μαζευτούν υπογραφές από γονείς για τον ίδιο λόγο. Στο επίκεντρο της συζήτησης μπήκε και το ζήτημα χορήγησης υποκατάστατων από τα δημόσια νοσοκομεία, μεταφέρθηκε εμπειρία από την άθλια κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο «Ελπίς» το οποίο βρίσκεται στην περιοχή και μάλιστα δίπλα σε σχολείο. Τέλος, πήραν απόφαση την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο μαζί με το ΣΑΣΑ και το ΜΑΣ. Επίσης οργανώνουν πικετοφορία την Παρασκευή 10 Φλεβάρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αγ. Δημητρίου.
Με την πλατιά συμμετοχή κατοίκων της Νίκαιας, γονιών, μαθητών, εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε προχτές το βράδυ εκδήλωση για την οργάνωση της πάλης ενάντια στο νομοσχέδιο, που διοργάνωσαν το Εθνικό Συμβούλιο Κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) και ο Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Τριάδας Νίκαιας. Στην ομιλία τους ο Κατηφές Παναγιώτης, κοινωνιολόγος και γραμματέας του ΕΣΥΝ και ο Κωνστανταράκος Γιώργος, ψυχολόγος και πρόεδρος του ΕΣΥΝ Πειραιά, ενημέρωσαν τους συγκεντρωμένους για το νέο νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά, συζήτησαν μαζί τους, απάντησαν σε ερωτήσεις και τους κάλεσαν να ενταχθούν στο ΕΣΥΝ, να εντείνουν τη δράση ιδιαίτερα στα σχολεία της περιοχής και να είναι σε ετοιμότητα για αγώνες κατά των ναρκωτικών.
Συζήτηση - σύσκεψη με θέμα «Οχι σε όλα τα ναρκωτικά - Οργανώνουμε τη δράση μας ενάντια στο νέο νομοσχέδιο» θα πραγματοποιήσει το παράρτημα Ν. Ιωνίας του ΕΣΥΝ, την Τρίτη 14 Φλεβάρη, στις 6.30 το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο (Πατριάρχου Ιωακείμ 4 - πλατεία Αγ. Γεωργίου, πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ Ν. Ιωνίας).

από: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ